IMG 20171231 164039

Introductiecursus TCM, acupressuur en TuiNa

Deze cursus wordt momenteel niet aangeboden.

Acupressuur en TuiNa massage zijn technieken die voortkomen uit de Traditionele Chinese Geneeswijze. De Traditionele Chinese Geneeswijze (ook wel TCM, Traditional Chinese Medicine) is een eeuwenoude Chinese medische traditie waarbij gezocht wordt naar de balans in het lichaam. Wanneer er sprake is van een ziekte is het lichaam, volgens de TCM, in disbalans. Met acupressuur en/of TuiNa activeer je het zelfgenezend vermogen van het lichaam van de hond zodat het evenwicht kan worden hersteld.

MERIDIANEN

In de TCM wordt er vanuit gegaan, dat in het lichaam energiebanen lopen. Deze energiebanen worden meridianen genoemd waar energie, Qi, doorheen stroomt. Op de meridianen liggen acupunctuurpunten met elk hun eigen specifieke eigenschappen. Met acupressuur wordt er druk gezet op bepaalde acupunctuurpunten. Door deze stimulatie wordt de energie in de betreffende meridiaan aangezet om de balans in het lichaam te herstellen.

TUI-NA

Acupressuur is een onderdeel uit de TuiNa (spreek uit: Twie-Naa). Shiatsu, voor de meeste een meer bekende massagevorm komt ook voort uit de TuiNa, maar Shiatsu heeft zich in Japan verder ontwikkeld terwijl TuiNa, naast acupunctuur en kruiden in China een veel gebruikte behandelmethode is, ook voor dieren.

TuiNa is bij zeer veel verschillende klachten te gebruiken en betekent letterlijk duwen (Tui) en knijpen (Na). Deze methode wordt gebruikt om de Qi in de meridianen weer vrij te laten stromen zodat blokkades opgeheven worden en de balans in het lichaam wordt terug gevonden.

WAT LEER JE

Deze dag maak je kennis met de Chinese filosofie dat de basis vormt voor deze geneeswijzen. Je leert over Yin en Yang, over energie (Qi) hoe de meridianen lopen bij de hond, je leert enkele punten lokaliseren op de hond en waar ze voor te gebruiken zijn. Verder leer je hoe je een acupressuurpunt kunt stimuleren en je leert enkele TuiNa technieken toepassen. Na deze dag weet je hoe je een angstige hond (vuurwerk, onweer) en een uitvallende hond kunt helpen met acupressuur en TuiNa massage.

KOSTEN

De kosten bedragen €  . Na aanmelding krijg je de factuur toegestuurd. Binnen 14 dagen stort je het bedrag op de rekening van Kyno-Cursus. Mocht je na deze dag zo enthousiast zijn geworden dat je besluit om de jaarcursus te volgen, dan krijg je €50 korting op de jaarcursus. Kijk verder bij de Algemene voorwaarden, betalingsvoorwaarden.

VOOR WIE

Iedereen die meer wil weten over TCM/acupressuur en TuiNa bij honden en/of zijn eigen hond wil behandelen tegen (vuurwerk) angst, onweer of uitval.

balk

PRAKTISCHE INFORMATIE

Deze cursus wordt momenteel niet aangeboden.

Locatie:
Tarief: 
Docent: Hanneke Hoogenstrijd, acupuncturist, TuiNa therapeut (mens en hond) en docent
Opgeven via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Logo voor site klein 

 

Deze website gebruikt cookies om bezoekersstatistieken te meten en om social media knoppen te tonen. Door op ok te klikken accepteer je ze.
Lees meer Ok